woensdag 8 april 2015

OVER HET ENNEAGRAM + GRATIS SEDIG PERSOONLIJKHEIDSTEST

Het Enneagram en relaties
Het enneagram is een model dat 9 persoonlijkheidsstructuren beschrijft. Dit noemen we de enneagramtypen. Dit kun je zien als negen verschillende brillen waardoor naar dezelfde werkelijkheid wordt gekeken. Vaak als mensen het niet eens zijn in een relatie, kijken zij door een andere bril en zien het daardoor ook echt iets anders. Het helpt als je een gebruiksaanwijzing hebt om handiger met jezelf en jouw partner te kunnen omgaan. Het enneagram kun je zien als zo’n gebruiksaanwijzing.Tip: klik hier voor een unieke relatie-oplossing.
Patroon van denken, voelen en handelen
De basisgedachte is dat ieder type een onbewuste drijfveer heeft. Iets wat diep van binnen heel belangrijk is. Het bepaalt automatisch waar de aandacht heengaat. Het bepaalt daarmee ook ieders patroon van denken, voelen en handelen. Op bepaalde gebeurtenissen reageer je daarom steeds op vergelijkbare wijze. Iedereen heeft zo’n vast patroon met automatische neigingen. Alleen de inhoud van dit patroon verschilt voor ieder van de 9 typen. Dat we allemaal anders zijn, dat weten we allemaal. De vraag is hoe we anders zijn. Het enneagram maakt dit inzichtelijk voor groei van jullie relatie.
De toegevoegde waarde van het enneagram is:
  1. dat het helpt om verschillen tussen jou en de ander te leren herkennen, erkennen en overbruggen
  2. dat het een krachtige methode voor zelfactualisatie is.
Beoefening van het enneagram brengt verbinding. Verbinding met je zelf. Verbinding met de ander. Het enneagram is namelijk meer dan een model. Het biedt ook een methode voor ontwikkeling. Wat aanspreekt in het enneagram, hangt af van wie je het vraagt! Wat mensen zeggen:
  • het is zorgvuldig en duidelijk
  • het helpt mensen
  • het werkt efficiënt en doelgericht
  • het is diepgaand en brengt verbinding
  • het is gestructureerd, het ‘klopt’
  • het is een betrouwbaar systeem
  • het is fascinerend, en biedt mogelijkheden
  • het werkt krachtig
  • het brengt harmonie tussen mensen
Video over het bereiken van Flow in je relatie:
Ons uitgangspunt is dat mensen expert zijn van hun eigen type. Zijzelf kunnen ons het beste vertellen hoe de dingen bij hen van binnen werken, hoe ze dingen ervaren, zien, voelen en waarom ze reageren zoals ze doen. Wij werken vanuit verwondering, niet-oordelend. Het doel en de waarde van deze werkwijze is dat dit leidt tot groeiend zelfinzicht én -acceptatie. In de werkwijzen die behoren tot de Verhalende Traditie worden de vaardigheden tot zelfobservatie en -reflectie op gestructureerde wijze ontwikkeld. Onze belangrijkste werkwijzen zijn het Type Interview en het Panel Interview.
Type interview
Het Type Interview is een diagnostisch vraaggesprek waarin Jack Bastiaansen als enneagram deskundige jullie helpt te ontdekken welk type jullie beide mogelijkerwijs dominant hebben. Wij geven de voorkeur aan het type interview boven vragenlijsten. Want, als er met een vragenlijst een type ‘uitrolt’, wat ben je dan wijzer geworden over jezelf? De toegevoegde waarde van het consult is dat Jack Bastiaansen jou in dit proces tot meer zelfinzicht begeleidt. Het doel is dat jullie beide expert worden van jezelf en jullie persoonlijke Enneagram-type. Jack Bastiaansen zal als ervaren Enneagram professional daarom geen conclusies trekken maar je een terugkoppeling, advies of tips geven waar jij verder mee kunt. Indien nodig schakelen we ook een ervaren relatie coach in.       
Klik hier voor de 9 Enneagramtypes en de gratis Sedig Enneagram test voor jullie beide

Geen opmerkingen:

Een reactie posten